29.11.2015 17:31

Van Gaal baalt van gebrek aan doelpunten

Manchester United slaagde er zaterdag niet in om de koppositie in de Premier League over te nemen van Leicester City. Louis van Gaal zag dat zijn team een overwicht had in het King Power Stadium, maar dat niet in doelpunten uitdrukte.

"We hebben gedomineerd, maar te weinig gescoord. We weten dat Leicester een counterploeg is en dat ze gevaarlijk zijn met spelhervattingen. Dat hebben we de spelers met beelden laten zien. Maar dan geven we toch de openingstreffer weg", doelt Van Gaal op de 1-0 van Jamie Vardy.

Op de persconferentie na de wedstrijd was de Nederlandse trainer lovend over Vardy, die met zijn goal een record van Ruud van Nistelrooy brak. "Dat is knap van hem, maar we lieten hem ook scoren", is Van Gaal teleurgesteld over zijn eigen ploeg. Bastian Schweinsteiger zorgde vlak voor rust met een harde kopbal voor de 1-1 tegen Leicester City. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Manchester United heeft de laatste tijd veel moeite met het maken van doelpunten. The Red Devils scoorden in de laatste negen wedstrijden (in alle competities) slechts één keer meer dan twee doelpunten.