01.12.2015 16:50

Semedo: "Heb alles te danken aan Ronaldo"

De Portugese-verdediger José Semedo van Sheffield Wednesday en tevens jeugdvriend van Cristiano Ronaldo doet zijn boekje open over zijn jeugdverleden met de Portugese superster. Zonder Cristiano Ronaldo was hij misschien wel dood geweest, of had hij nu in de gevangenis gezeten. 

In een openhartig interview met The Times vertelt de Portugees over de jongere jaren van de voetballers. "Ik kom uit een buurt van Setubal waar het niet goed is om als jonge man te leven. Veel vrienden van mij waren actief in de criminaliteit. Sommigen van hen zijn nu dood, of in de gevangenis. Als ik terug had gemoeten, was ik misschien met hen auto's gaan stelen. Ronaldo veranderde mijn leven. Mijn familie, mijn kinderen, mijn carrière: alles heb ik aan hem te danken", onthulde de verdediger.

José Semedo en Cristiano Ronaldo speelden samen in de jeugd van Sporting Lissabon. Als tiener dreigde Semedo de jeugdopleiding van Sporting te moeten verlaten, maar Ronaldo stak daar een stokje voor. "Hij zei dat hij een extra bed in zijn kamer wilde plaatsen voor me en dat we een kledingkast konden delen. Ronaldo zei: 'Als jij vertrekt, dan ga ik ook weg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner