02.12.2015 11:19

Nijhuis van Champions League naar pupillen

Bas Nijhuis heeft in zeer korte tijd twee uitersten meegemaakt in de voetbalwereld van een scheidsrechter. Waar de Nederlander de ene week Cristiano Ronaldo en Gareth Bale op het matje mocht roepen, stond hij drie dagen later bij Bon Boys F1 en DETO Twenterand F1 op het veld.

Op 25 november was Nijhuis de scheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Real Madrid. Tussen de wereldsterren deelde Nijhuis drie gele kaarten uit en zag hij de Spanjaarden met 3-4 winnen. Een paar dagen later ging het er heel anders aan toe.

"Mijn bakkerszaak is gevestigd in Haaksbergen. Onlangs werd ik gevraagd of ik misschien het laatste competitieduel van Bon Boys F1 wilde fluiten. Ik zei toen dat ik dat wel wilde als ik die dag geen Eredivisie-duel hoefde te doen", legt Nijhuis in gesprek met het Algemeen Dagblad uit. "Dat was niet het geval, dus daar stond ik dan, ha ha. De jochies vroegen nog wel hoe het was met Ronaldo en Bale."

Als je dan eenmaal als internationaal bekende scheidsrechter moet fluiten bij het pupillenvoetbal, dan ga je er ook voor. "Ik heb het heel professioneel aangepakt. Vooraf schudden alle spelers elkaar de hand en werd er een toss verricht. De kleintjes vonden het fantastisch. Ook de spray waarmee een scheidsrechter de muur op afstand houdt deed het goed."

Voor Nijhuis was het vooral een leuke ervaring, maar hij moest ook keiharde beslissingen nemen bij de kraker tussen Bon Boys F1 en DETO Twenterand F1 "Uiteindelijk trok ik nog een gele kaart voor een valpartij van de aanvoerder van DETO F1. Ik heb hem uitgelegd dat ik het als een schwalbe beoordeelde. Uiteraard telde de kaart niet echt. Dat kan niet bij de F'jes. Na afloop was er voor iedere speler een stuk taart en een gesigneerde gele kaart. Een paar ouders vertelden me nog dat hun zoontje de avond voor de wedstrijd al druk bezig was met het feit dat ik kwam fluiten. Het is echt hartstikke leuk om te zien hoe die jochies met voetbal bezig zijn."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner