02.12.2015 11:58

Vormer wil door in België: "Zit hier goed"

Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)
Ruud Vormer zet zijn hoofd tegen de bal tijdens het competitieduel Club Brugge - KV Mechelen. (01-08-2015)

In België is men dusdanig tevreden over de prestaties van Ruud Vormer, dat de Nederlandse middenvelder een nieuw contract tegemoet kan zien. De oud-speler van Feyenoord staat nu nog tot medio 2017 onder contract bij Club Brugge KV.

Vormer vertrok in 2014 naar België en staat inmiddels op 42 wedstrijden in de Eerste Klasse. Hij wist daarin twaalf keer te scoren, wat overeenkomt met zijn doelpunten in de Eredivisie. In Nederland had Vormer in dienst van AZ, Roda JC en Feyenoord echter 178 wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen. Met vijf doelpunten en vier assists in het huidige seizoen is Club Brugge erg tevreden over Vormer.

"Club wil graag dat ik blijf en ik wil graag verlengen. Iedereen droomt wel van een grote Europese club, maar soms moet je eens naar jezelf kijken en tevreden durven te zijn met wat je hebt. Ik zit hier goed op mijn plek", vertelt de Nederlander in gesprek met Het Laatste Nieuws. 

Momenteel draait Club Brugge vol mee om het kampioenschap in België. De laatste keer dat de ploeg van Vormer zich de beste mocht noemen, was in het seizoen 2004/2005. Bij Club Brugge spelen met Davy De Fauw, Stefano Denswil, Claudemir en Timmy Simons flink wat oud-spelers uit de Eredivisie, terwijl Michel Preud'homme de trainer van de club is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner