03.12.2015 13:32

Nedvěd denkt dat Černý het ver gaat schoppen

Davy Klaassen (r.) complimenteert Václav Černý (l.) voor zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De zeventienjarige Tsjech mocht een kwartier meedoen tegen Willem II. (15-08-2015)
Davy Klaassen (r.) complimenteert Václav Černý (l.) voor zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De zeventienjarige Tsjech mocht een kwartier meedoen tegen Willem II. (15-08-2015)

Vaclav Černý begint naam te maken in de voetbalwereld. Trainer Frank de Boer begint steeds meer gebruik te maken van de achttienjarige Ajacied en dat is Pavel Nedvěd ook opgevallen. De Gouden Bal-winnaar uit 2003 denkt dat er een mooie toekomst is weggelegd voor zijn landgenoot.

"Ik vind het een geweldige speler", vertelt Nedvěd in gesprek met het Tsjechische iSport. "We hadden hem hier (bij Juventus, red.) op stage. Het werd ons direct duidelijk dat het een groot talent was. We wilden hem hebben, maar hij had al overeenstemming bereikt met Ajax. Hij wilde daar naartoe omdat jonge voetballers daar sneller een kans krijgen. Ik begreep zijn beslissing."

Černý maakte op 15 augustus zijn debuut in het thuisduel met Willem II. Daarna volgden nog drie optredens in de hoofdmacht van Ajax, waaronder de Europa League-wedstrijd tegen Celtic. Daarin scoorde hij vlak voor tijd de winnende goal. "Ik denk dat hij een geweldige carrière tegemoet gaat. Daar ben ik al van overtuigd vanaf het moment dat ik hem de eerste keer zag spelen, toen hij vijftien was."

Waar Černý in de toekomst zijn carrière moet vervolgen, weet Nedvěd nog niet. "Ik weet niet of ik hem daarover kan adviseren, hij heeft al veel mensen om zich heen. Dat de tussenstap bij Ajax goed voor hem is, is duidelijk. Hij moet daar groeien en dan komt hij vanzelf bij een topclub terecht. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is nu aan hem om zich te richten op Ajax en daar veel minuten te maken. De stap naar een grote club kan hij later maken", besluit de vice-president van Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner