03.12.2015 15:06

Lestienne denkt snel te kunnen terugkeren

Maxime Lestienne keerde donderdag na een afwezigheid van meer dan twee maanden terug op trainingsveld van PSV. De Belgische aanvaller probeert zich na de zeer nare periode weer ter richten op voetbal.

Lestienne verloor in korte tijd beide ouders en kreeg van PSV alle tijd om het verlies te verwerken. "Het gaat redelijk goed met me, al is het natuurlijk een moeilijke situatie. Maar we moeten naar de toekomst kijken, ik probeer me nu weer te focussen op voetbal. Ik ben iedereen hier enorm dankbaar: de hele club, de staf, mijn medespelers. Er is veel contact geweest", vertelt de Belg aan Voetbal International.

De 23-jarige buitenspeler spreekt de hoop uit dat hij op korte termijn wedstrijdfit is. "Ik heb een hele tijd niet veel gedaan, maar denk dat ik fysiek in staat ben om snel terug te keren. Al wil dat niet zeggen dat ik meteen helemaal op krachten ben. Het is afwachten." Lestienne speelde op 30 september zijn laatste wedstrijd voor PSV.

De Belg richt zich tot slot tot de PSV-fans, die tijdens PSV - SBV Excelsior Lestienne een hart onder de riem staken door een minuut te klappen. "Dat applaus heb ik als warm ervaren, het deed me goed. Ik werd wel steeds geconfronteerd met het overlijden van mijn moeder, maar het was hartverwarmend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner