04.12.2015 11:13

Reijnen wil met Groningen naar de top vijf

Etiënne Reijnen baalt flink, FC Groningen komt binnen het kwartier op een 2-0 achterstand tegen SC Cambuur, de ploeg waar Reijnen vorig seizoen nog onder contract stond. (08-11-2015)
Etiënne Reijnen baalt flink, FC Groningen komt binnen het kwartier op een 2-0 achterstand tegen SC Cambuur, de ploeg waar Reijnen vorig seizoen nog onder contract stond. (08-11-2015)

Etiënne Reijnen was vorig seizoen een van de sterkhouders van SC Cambuur, maar FC Groningen kaapte de centrale verdediger aan het begin van het seizoen weg uit Leeuwarden. De Groningers zijn met Reijnen in de basis inmiddels opgeklommen naar de subtop van de Eredivisie.

"We klimmen nu op de ranglijst, en dat is wat we de afgelopen maanden nadrukkelijk hebben uitgesproken. Met deze selectie moeten we het gat met de top vijf kunnen verkleinen", bespreekt Reijnen het doel van FC Groningen. Door de 'lelijke' overwinning op ADO Den Haag wonnen de Groningers voor de tweede keer op rij. "Als je zonder heel goed te spelen toch drie punten binnensleept, dan is dat prima. Dat het doelpunt in de laatste seconde valt, is natuurlijk geluk, maar we zijn er wel tot het laatst vol voor blijven gaan."

Hoewel de resultaten in de Eredivisie goed is, is er geregeld kritiek op de speelwijze van FC Groningen. "Ons publiek is lekker kritisch en dat mag ook. Ze mogen verwachten dat we in elk geval meer winnen dan verliezen. Ik merk ook wel dat alleen drie punten niet genoeg is, we moeten meer bieden. Maar dat is bij bijna iedere club in Nederland zo. Ik ben ook de eerste die zegt dat het voetballend nog beter moet, maar het gaat echt eerst om het resultaat."

FC Groningen kan het aankomende voor de zevende keer op rij ongeslagen blijven in de Eredivisie. Zondag staat het uitduel met Roda JC op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner