04.12.2015 21:24

Faber: "De doelsteling blijft handhaving"

Ernest Faber staat als trainer van NEC de Nederlandse media te woord na de wedstrijd tegen Willem II. (28-08-2015)
Ernest Faber staat als trainer van NEC de Nederlandse media te woord na de wedstrijd tegen Willem II. (28-08-2015)

NEC Nijmegen is samen met Heracles Almelo dé verrassing van het huidige Eredivisie-seizoen. De promovendus staat op een knappe zevende plaats, maar trainer Ernest Faber wil niet te ver op de zaken vooruit lopen.

"De doelstelling blijft uiteraard handhaving maar de winst die we daar nu al op hebben geboekt, willen we natuurlijk graag volhouden. Het zou mooi zijn om rond onze huidige positie te kunnen blijven staan", vertelt de coach van de Nijmegenaren op de clubwebsite van NEC.

"Het lastigste wordt om te gaan met de extra druk die dat met zich meebrengt. Fans verwachten wat meer, er is meer aandacht van buitenaf, tegenstanders gaan ons anders benaderen", zegt Faber, die het zondag met zijn team opneemt tegen PEC Zwolle, de nummer acht van de ranglijst. "Dat brengt ook met zich mee dat we nu gewoon kunnen zeggen dat Zwolle een concurrent is. Ze staan één plekje onder ons en ik vind ze qua selectie en spelopvatting vergelijkbaar met ons. Dus als we ons niveau halen van eerder dit seizoen, kunnen we ook tegen Zwolle optimaal presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner