06.12.2015 10:59

Stekelenburg voelde ontslag niet aankomen

Maarten Stekelburg (r.) kijkt toe tijdens de competitiewedstrijd FC Volendam - Almere City. (25-09-2015)
Maarten Stekelburg (r.) kijkt toe tijdens de competitiewedstrijd FC Volendam - Almere City. (25-09-2015)

Maarten Stekelenburg werd begin december ontslagen bij Almere City en was daarmee de zevende Nederlandse trainer die mocht vertrekken in het huidige seizoen. Naar eigen zeggen kwam het ontslag bij Almere City als een donderslag bij heldere hemel.

"Ik had niet het voorgevoel dat ik ontslagen zou worden. Het ging niet goed, dat had ik zelf ook wel door", kijkt de ex-hoofd jeugdopleiding van Ajax in het televisieprogramma De Tafel van Kees terug op zijn gedwongen vertrek bij de club uit de Jupiler League. Stekelenburg kwam als vervanger van Fred Grim aan het roer te staan bij Almere City, maar sloot bij de club af als nummer negentien van de Jupiler League.

"Ik had absoluut niet het idee dat het afgelopen zou zijn. Je hebt altijd momenten dat je met elkaar om de tafel zit. Er waren wel dingen besproken, maar dit viel rauw op mijn dak. Je maakt aan het begin van het seizoen afspraken met elkaar. Hoe steken we het in? Wat is de situatie op dit moment?" 

Stekelenburg kwam niet op het makkelijkste moment aan bij Almere City, aangezien de club enkele sterkhouders was verloren en het seizoen daarvoor ook de beste prestatie uit de geschiedenis behaalde, door een periodetitel te pakken in de Jupiler League. "Er zijn natuurlijk een aantal spelers weggegaan bij Almere City, dat wisten we ook. Je stapt ook vlak voor het begin van de competitie in, dat maakt het er allemaal niet makkelijker op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner