06.12.2015 11:40

Henk de Jong gooit basiself op de schop

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft zijn samenstelling flink gewijzigd na het verlies tegen De Graafschap (3-2). De oefenmeester van de Leeuwarders stelt tegen Willem II zes andere spelers op. Willem II-trainer Jurgen Streppel heeft zijn opstelling daarentegen maar één plek moeten wijzigen.

Freek Heerkens is bij Willem II de vervanger van de geblesseerde Funso Ojo. Verdediger Heerkens zal tegen SC Cambuur hoogstwaarschijnlijk op het middenveld spelen. Verder heeft Willem II-trainer Streppel geen wijzigingen in zijn basisopstelling doorgevoerd. Streppel zag zijn ploeg vorige week met 3-1 winnen van FC Twente en zal daardoor met vertrouwen aantreden tegen SC Cambuur.

De Jong heeft in tegenstelling tot zijn collega wel veel aangepast. SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis werd tegen De Graafschap in de rust gewisseld. Harm Zeinstra was destijds zijn vervanger. Zeinstra zal tegen Willem II in de basis starten. Wessel Dammers, Marvin Peersman, Omar el Baad, Martijn Barto en Mikhail Rosheuvel stonden tegen De Graafschap nog in de basis, maar dat is tegen Willem II niet het geval. Peersman, El Baad en Barto zitten zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie. Naast Zeinstra staan ook Djavan Anderson, Martijn van der Laan, Jamiro Monteiro, Jack Byrne en Furdjel Narsingh in de basis.

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner