06.12.2015 14:21

Willem II eenvoudig langs mak SC Cambuur

Willem II is op voorsprong gekomen tegen SC Cambuur door een kopbal van Guus Joppen (m.). Nick van der Velden (l.) en Freek Heerkens (r.) vieren het feestje mee. (06-12-2015)

Willem II heeft een eenvoudige overwinning op SC Cambuur geboekt. De Tilburgers waren negentig minuten lang de bovenliggende partij en dat werd uiteindelijk ook in de score uitgedrukt: 3-0.

De eerste 45 minuten van Willem II - SC Cambuur waren weinig enerverend. Er werden geen kansen gecreëerd, waardoor het opmerkelijk was dat Willem II met een 1-0 voorsprong ging rusten. De thuisploeg had in de twaalfde minuut namelijk gescoord door middel van een standaardsituatie. Guus Joppen kopte een vrije trap van Stijn Wuytens tegen de touwen: 1-0.

De Tilburgers waren gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, maar het tempo in de wedstrijd lag veel te laag. Er werden veel kleine overtredingen gemaakt, terwijl beide ploegen in balbezit te veel onnodige fouten maakten. Het bleef daardoor 1-0 tijdens het eerste bedrijf.

De kansen in de eerste helft waren schaars, maar in de tweede helft werden er volop mogelijkheden gecreëerd. Tien minuten na de theepauze kreeg Sjoerd Overgoor een grote kans, maar via het hoofd van Dries Wuytens vloog de poging van Overgoor over het Tilburgse doel. Drie minuten later had Willem II’er Erik Falkenburg de voorsprong kunnen verdubbelen, maar de middenvelder kopte naast.

Twee minuten na de kans van Falkenburg kreeg Willem II wederom een grote mogelijkheid. Nick van der Velden had moeten scoren op aangeven van invaller Lesly de Sa, maar de spits schoot vanaf een meter of acht de bal recht op doelman Zeinstra af. In de omschakeling werd SC Cambuur wederom gevaarlijk. Bartholomew Ogbeche speelde zichzelf goed vrij, maar Willem II-doelman Kostas Lamprou was op tijd zijn doel uit om de inzet van Ogbeche te stoppen.

Willem II ging de slotfase op jacht naar een tweede treffer, maar Falkenburg en Dries Wuytens wisten grote kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk kwam de 2-0 alsnog op het scorebord te staan. Falkenburg tikte bij de eerste paal een hoekschop van Stijn Wuytens binnen: 2-0. Twee minuten voor tijd was het debacle voor SC Cambuur compleet. Stijn Wuytens schoot raak vanuit een vrije trap: 3-0.

Willem II komt na de overwinning op SC Cambuur op veertien punten te staan. SC Cambuur blijft vanzelfsprekend steken op zeven punten. Willem II gaat volgende week op bezoek bij ADO Den Haag, terwijl SC Cambuur volgende week in eigen huis speelt tegen NEC Nijmegen.

Door: Jurre Hermans