06.12.2015 14:08

Kruiswijk: "Daar moeten we nog in groeien"

De aanvoerders van PSV en Vitesse in actie. Arnold Kruiwsijk (r.) probeert Luuk de Jong (l.) met een sliding tegen te houden, maar daar slaagt de verdediger niet in. (05-12-2015)
De aanvoerders van PSV en Vitesse in actie. Arnold Kruiwsijk (r.) probeert Luuk de Jong (l.) met een sliding tegen te houden, maar daar slaagt de verdediger niet in. (05-12-2015)

Vitesse leek zaterdagavond lange tijd een punt over te houden aan het competitieduel met PSV, maar Jorrit Hendrix bezorgde de regerend landskampioen vlak voor tijd de overwinning. Arnold Kruiswijk, die de voorkeur kreeg boven Guram Kashia, kon de late nederlaag niet voorkomen.

"Wij verspelen de bal en dan onderuit er een overtal situatie. Zij zijn met vier man snel weg in een overtalsituatie. In eerste instantie kies ik nog. De Jong krijgt de bal en dan gaat Hendrix diep. We stonden niet goed. Heel zuur. Dit komt hard aan", baalt Kruiswijk in gesprek met Omroep Gelderland.

Kruiswijk, die de aanvoerder van Vitesse was in de GelreDome, denkt dat zijn ploeg het meeste recht had op de overwinning. "De eerste tien minuten hadden we het lastig. Daarna kwamen we beter in ons spel. Beide ploegen krijgen kansen. Ik vond ons vaak de bovenliggende partij. We krijgen na rust twee hele grote kansen. Daar moet er één van in. Maar ja, dat is ook voetbal."

De verdediger valt op dat Vitesse dit seizoen te veel punten verspeelt tegen de topclubs. "Dit kan gebeuren. Maar wij hadden er voor moeten zorgen dat het 0-0 zou blijven. Helaas mocht het niet zo zijn. Tegen topclubs is het vaak net niet inderdaad. Daar moeten we nog wel in groeien. We verliezen van Ajax, Feyenoord, AZ en nu PSV. Dat zijn er te veel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner