06.12.2015 16:40

Club Brugge pakt de koppositie in België

Club Brugge KV heeft zondag de leiding veroverd in de Belgische Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Michel Preud'homme versloeg in het eigen Jan Breydelstadion Sporting Charleroi met 2-1. Daarmee passeerde Brugge streekrivaal en titelverdediger AA Gent dat vrijdag op 2-2 was blijven steken tegen Zulte-Waregem. Beide ploegen hebben 37 punten uit achttien duels.

Jelle Vossen opende al na acht minuten de score. Kort na rust verdubbelde Abdoulay Diaby de voorsprong van de thuisploeg waar oud-Ajacied Stefano Denswil een basisplaats had. Roman Ferber deed kort voor tijd nog wat terug namens Charleroi. De Brugse invaller Lior Refaelov miste nog een strafschop.

Ruud Vormer bleef het hele duel op de bank bij Brugge, dat donderdag tegen het Deense FC Midtjylland uitschakeling in de Europa League moet zien te voorkomen.