08.12.2015 19:50

United met jonkie, Dost begint op de bank

In één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen moet Louis van Gaal beroep doen op een debutant. Tegen VfL Wolfsburg start Guillermo Varela. Bij VfL Wolfsburg zit Bas Dost als enige Nederlander op de bank, bij United spelen Daley Blind en Memphis Depay gewoon.

Varela had tot voor kort nog geen ervaring bij het eerste elftal van Manchester United. De back maakte afgelopen weekend zijn debuut in de hoofdmacht, nadat hij Paddy McNair verving tegen West Ham United. Ook tegen VfL Wolfsburg krijgt de Uruguayaan speeltijd, maar dat is voor het eerst dat hij in de Champions League staat. Varela vormt samen met Matteo Darmian, Chris Smalling en Daley Blind de verdediging. Anthony Martial is de spits, achter hem speelt Mata, aangezien Wayne Rooney geblesseerd is.

Bij VfL Wolfsburg dus geen Dost in de spits, maar Andrè Schürrle moet voor de goals zorgen. In de verdediging staat het Braziliaanse duo Naldo en Dante weer, terwijl Josuha Guilavogui en Maximilian Arnold het verdedigende blok op het middenveld vormen. Max Kruse krijgt een kans op de positie van aanvallende middenvelder, waar hij de schoenen van de vertrokken Kevin De Bruyne moet vullen.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner