09.12.2015 11:13

Behouden van Santos wordt lastig voor NEC

NEC-aanvaller Christian Santos viert zijn treffer met het publiek. In de achtergrond juichen zijn medespelers met hem mee, nadat NEC op voorsprong is gekomen tegen FC Utrecht (22-11-2015)
NEC-aanvaller Christian Santos viert zijn treffer met het publiek. In de achtergrond juichen zijn medespelers met hem mee, nadat NEC op voorsprong is gekomen tegen FC Utrecht (22-11-2015)

NEC Nijmegen wil de contracten van Christian Santos, Rens van Eijden en Navarone Foor verlengen, maar het is de vraag of dat financieel haalbaar is. De promovendus kan de drie spelers in ieder geval niet hetzelfde salaris bieden als in hun huidige contracten.

"Wij blijven binnen het beleid van onze club. We willen ambitieus zijn, maar ergens heeft dat ook zijn grenzen", vertelt algemeen directeur Bart van Ingen in gesprek met Omroep Gelderland. "De peilstok is zo lang als de financiële mogelijkheden die we hebben. En als we dan iemand moeten verkopen of uit zijn contract moeten lopen, dan moet dat maar."

Santos, die dit seizoen al tien keer scoorde in de Eredivisie, verlangt een salaris dat onhaalbaar lijkt voor NEC Nijmegen. "Santos is een lastige situatie. De markt van buiten lonkt voor hem ook. We hebben met hem gesproken, maar ik wil nog even afwachten tot de kerst. Maar iemand die zoveel doelpunten maakt, is altijd interessant."

Van Eijden en Foor hebben ook een aflopend contract bij de Gelderse club. NEC wil graag verder met het tweetal, maar weet niet of dat mogelijk is. "Ook daarin zijn we in gesprek. We kunnen wel kijken naar NEC, maar de vraag is ook wat de positie van deze spelers is kijkend naar het speelveld in Nederland, maar ook in de wereld. Wij weten wat het budget is en zullen tot het maximum gaan, maar wel binnen het budget van deze club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner