10.12.2015 10:23

Afgewezen Ajacied hoopt op Chelsea

Moses Simon (l.) snelt voorbij Nicolas Lombaerts (r.) tijdens het Champions League-duel KAA Gent - Zenit St. Petersburg. (09-12-2015)
Moses Simon (l.) snelt voorbij Nicolas Lombaerts (r.) tijdens het Champions League-duel KAA Gent - Zenit St. Petersburg. (09-12-2015)

Moses Simon hoopt dat KAA Gent in de achtste finale van de Champions League een tweestrijd moet uitvechten met het Engelse Chelsea.

Simon, die in zomer van 2013 werd afgetest door Ajax, kwam via FK AS Trenčín een jaar geleden bij KAA Gent terecht. In België speelt Simon Champions League en dankzij een 2-1 overwinning op Zenit St. Petersburg wist KAA Gent woensdagavond de achtste finale te bereiken. "​In de achtste finale zou een duel met Chelsea mooi zijn", aldus de Nigeriaan tegenover Voetbal International.

"Het heeft niets te maken met mijn landgenoten die er voetballen", vervolgt Simon. "Ik was als kind al voor Chelsea. En momenteel doen ze het niet goed in de competitie, misschien maken we dus wel kans tegen hen", aldus Simon, die matig begon aan het seizoen, maar inmiddels zijn vorm heeft teruggevonden. "Het verschil met eerder dit seizoen is vertrouwen: ik voel me terug goed op het veld. Ik ben dan ook blij dat ik mijn ploeggenoten en de technische staf nu iets kan teruggeven, in ruil voor het lange wachten. Dit is zonder twijfel een van de mooiste momenten in mijn leven." De Nigeriaan was woensdagavond bij beide doelpunten van KAA Gent betrokken, waardoor de Belgen de volgende ronde van de Champions League wisten te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner