10.12.2015 12:03

Hareide nieuwe bondscoach Denemarken

Åge Hareide is officieel aangesteld als de nieuwe bondscoach van Denemarken. De Noorse coach is de opvolger van Morten Olsen, die sinds 2000 actief was als bondscoach van Denemarken en onlangs aangaf te stoppen als bondscoach van de Denen.

De Noorse trainer komt over van het Zweedse Malmö FF. Hareide had bij Malmö nog een contract tot het einde van december, maar zat dinsdagavond voor het laatst op de bank bij de Zweedse club. De Zweden werden met 8-0 verslagen door Real Madrid, waardoor Malmö is uitgeschakeld in Europa. De competitie in Zweden is inmiddels ook afgelopen. "Ik kon alleen maar een baan als deze aannemen, na mijn mooie tijd bij Malmö", aldus de Noor tijdens zijn presentatie. "Ik weet wat er op dit niveau gevraagd wordt en weet dat ik de ervaring maar ook de capaciteiten en kwaliteiten heb om deze rol te vervullen."

"Ik ben niet angstig, want ik houd van uitdagingen en ben die ook mijn hele leven aangegaan", vervolgt Hareide. "We zullen ons willen plaatsen voor de volgende twee toernooien en daar zal ik op afgerekend worden. Ik heb er vertrouwen in dat dat ons zal lukken, ook al weet ik dat de scheidslijn tussen succes en falen erg dun is."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner