10.12.2015 15:01

Veerman vervangt Te Vrede bij Heerenveen

Henk Veerman moet komende vrijdag gaan zorgen voor de doelpunten bij sc Heerenveen. Mitchell te Vrede, doorgaans de eerste keus van trainer Foppe de Haan, is geblesseerd.

De club meldde eerder deze week al dat het twijfelachtig was of Te Vrede zou spelen vanwege een liesblessure. Donderdag werd duidelijk dat de van Feyenoord overgekomen spits niet in actie zal komen in de wedstrijd tegen Excelsior. 

Met Veerman in de punt van de aanval wil De Haan Heerenveen direct de tegenstander laten opsluiten. Hij beseft dat dat niet altijd goed gaat. Tegen Ajax ging het bijvoorbeeld de boot in. "Dit is een kwestie van de lange termijn. Ze moeten nog wennen aan het nieuwe regime van trainen. Ze willen wel en kunnen het ook, alleen is het niet stabiel, het is nog te vaak van net niet, net even een stapje te laat."

Te Vrede scoorde afgelopen weekend tweemaal tegen Ajax, maar sc Heerenveen verloor desondanks met 5-2. De Haan verandert zijn basiself niet, op de spitspositie na. "Ze moeten het maar rechtbreien, aldus de trainer, die van Excelsior wel wat verwacht. "Ze spelen heel degelijk. Ze willen het liefst rustig opbouwen om dan ineens toe te slaan. We moeten ze bij de kladden pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner