11.12.2015 09:19

Padt begrijpt reactie van eigen publiek niet

FC Groningen slaagde er donderdagavond ook in de zesde groepswedstrijd niet in om een overwinning in de Europa League te behalen. Het duel met Sporting Braga eindigde in 0-0, tot onvrede van het publiek in de Euroborg.

Na het laatste fluitsignaal trakteerde een deel van de supporters van FC Groningen de spelers op een fluitconcert. "Dat was een aparte situatie", aldus een verbaasde Sergio Padt in gesprek met RTV Noord. De doelman van de Groningers had gehoopt op een andere reactie van het publiek.

"We hebben de steun nodig van het publiek. Die kregen we niet. Ik vond dat erg jammer. Ze waren niet tevreden, denk ik. Ik was wel tevreden over ons spel. Juist als het even minder gaat hebben we hun steun nodig, zoals ze dat kunnen en ook eerder wel lieten zien. Hier gaan wij niet beter van voetballen", aldus Padt, die zijn teleurstelling over de reactie van de supporters niet onder stoelen of banken stak.

FC Groningen maakte voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd geen kans meer op overwintering in de Europa League. De Groningers zijn in Groep F met twee punten uit zes wedstrijden op de laatste plaats geëindigd. FC Groningen scoorde daarnaast slechts twee doelpunten in het toernooi.

Het team van Erwin van de Looi kan zich nu volledig richten op de Eredivisie. Zondag wacht in de Euroborg de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner