11.12.2015 10:50

Excelsior kan in Heerenveen clubrecord breken

Adil Auassar (l.), Bas Kuipers (m.) en Tom van Weert komen bij elkaar om de openingstreffer van Van Weert tegen FC Twente te vieren. (05-12-2015)
Adil Auassar (l.), Bas Kuipers (m.) en Tom van Weert komen bij elkaar om de openingstreffer van Van Weert tegen FC Twente te vieren. (05-12-2015)

Ook zonder de vertrokken Marinus Dijkhuizen doet SBV Excelsior het dit seizoen uitstekend in de Eredivisie. De Kralingers staan op de twaalfde plaats en hebben inmiddels een gat van zeven punten geslagen met de degradatiezone geslagen. De uitstekend presterende Rotterdammers kunnen dit weekend een clubrecord aanscherpen.

Vrijdagavond neemt het team van Alfons Groenendijk het in het Abe Lenstra Stadion op tegen sc Heerenveen, dat net als SBV Excelsior tot nu toe zeventien punten veroverde. "Heerenveen probeert altijd te voetballen en in bepaalde wedstrijden scoren ze net wat makkelijker. Vooral in thuiswedstrijden. Wij moeten morgen voorkomen dat die machine gaat draaien", zegt Groenendijk op de clubwebsite van SBV Excelsior.

De Rotterdammers kunnen in Heerenveen een bijzonder clubrecord breken. SBV Excelsior slaagde er nog nooit in om zes uitwedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen te blijven. De teller staat op dit moment op vijf duels, wat dus een evenaring van het huidige clubrecord betekent.

De Kralingers breken het record mogelijk zonder Rick Kruys, die last heeft van een lichte hamstringklachten. "Het is afwachten of hij reactie krijgt, dat moeten we nog bekijken. Ook is nog niet duidelijk of we met twee of drie spitsen gaan spelen, we hebben beide varianten vandaag getraind. We gaan er morgen in elk geval weer alles aan doen om een goed resultaat te halen. We zijn er in elk geval klaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner