11.12.2015 11:36

Klopp laakt half bevroren speelveld in Sion

Jürgen Klopp haalde donderdagavond opgelucht adem toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf bij de wedstrijd FC Sion - Liverpool FC. De Engelsen wonnen het duel weliswaar niet, maar de Duitse coach raakte ook geen spelers kwijt.

Dat had zomaar gekund, want het veld in het Zwitserse Sion was slecht bespeelbaar. Sterker nog: delen van het veld waren bevroren. "Er zou bij wedstrijden op dit niveau veldverwarming moeten zijn. Het is niet goed dat het er hier niet is. Maar de wedstrijd is gespeeld en we komen hier in april misschien terug. Dan zal het niet zo koud zijn", doelt Klopp op de Europa League-finale die in Basel wordt gespeeld.

De Duitse coach noemde het veld in gesprek met Sky Sports 'lastig te bespelen'. "We hebben niet goed kunnen spelen. Hoewel voetbal een buitensport is, horen bevroren ondergronden bij andere sporten."

Voor Liverpool stond in Sion enkel de koppositie in Groep B op het spel. De Engelsen hadden aan een gelijkspel in Zwitserland genoeg om op de eerste plaats in de groep te eindigen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner