11.12.2015 14:22

1,5 jaar cel voor fan die vuurwerkbom gooide

De Feyenoord-supporters misdragen zich en maken een bende in de stad voor de uitwedstrijd tegen AS Roma. (19-02-2015)
De Feyenoord-supporters misdragen zich en maken een bende in de stad voor de uitwedstrijd tegen AS Roma. (19-02-2015)

De rechter heeft de hoofdverdachte van de rellen die Feyenoord-fans voor de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma veroorzaakten, veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk.  De verdachte gooide een vuurwerkbom en werd daarvoor aangeklaagd voor poging tot doodslag.

Volgens de rechter in Rotterdam had de fan moeten weten dat het gooien van zo'n vuurwerkbom erg gevaarlijk is en dat er gewonden konden vallen. Dit is ook gebeurd, één agent raakte gewond na de explosie. De Feyenoord-fans kwamen aan het begin van 2015 op bijzonder negatieve wijze in het nieuws, nadat enkele supporters tekeer gingen in de binnenstad van Rome voor de wedstrijd tegen AS Roma. Er werd een ravage aangericht en een fontein werd bijvoorbeeld vernield. 

Bij de rechtbank in Rotterdam stonden 44 verdachten van de rellen terecht. De hoofdverdachte heeft als enige een gevangenisstraf tegen zich horen eisen, de overige 43 relschoppers kregen een taakstraf aan hun broek. De wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord eindigde in een 1-1 gelijkspel, in Rotterdam ging de Eredivisionist met 1-2 onderuit. Hierdoor werd de ploeg uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. Dit seizoen speelt Feyenoord geen Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner