11.12.2015 16:52

De Haan wil Excelsior niet onderschatten

Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)
Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)

Speelronde zestien in de Eredivisie gaat vrijdagavond van start met de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. In eigen huis moeten de Friezen kunnen winnen van de Rotterdammers, maar Foppe de Haan is lang niet zo zeker van zijn zaak.

"Het is niet zo dat ze barsten van het talent, maar het zijn allemaal door de wol geverfde voetballers. Je moet echt aan de bak hoor", meent de trainer tegenover sc Heerenveen TV. "Ze hebben er van de laatste zes uitwedstrijden niet één verloren, dat zegt een hele hoop. Je moet respect voor de tegenstander hebben, daar begint het mee. Iedereen heeft kwaliteiten, maar wij moeten zorgen dat we de bovenliggende partij worden."

Excelsior staat momenteel twaalfde in de competitie, met evenveel punten als sc Heerenveen. In Friesland gaat het na een reeks van prima prestaties veelvuldig over De Haan, die mogelijk bezig is aan zijn laatste wedstrijden als trainer van de Friezen. Toch is het zomaar mogelijk dat de clubman ook na de winterstop aanblijft. "Ik heb vrijdag een nieuw gesprek met Eisenga (Luuc Eisenga, de nieuwe algemeen directeur van sc Heerenveen, red.), laten we zeggen dat ik het daar min of meer van laat afhangen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner