11.12.2015 22:21

De Haan blijft aan als trainer van Heerenveen

Hij is al 72 jaar, maar nog altijd even actief langs de zijlijn. Foppe de Haan coacht zijn spelers tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - SBV Excelsior. (11-12-2015)
Hij is al 72 jaar, maar nog altijd even actief langs de zijlijn. Foppe de Haan coacht zijn spelers tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - SBV Excelsior. (11-12-2015)

Foppe de Haan maakt het seizoen af als trainer van sc Heerenveen. Dat heeft de Friese coach na afloop van het duel met SBV Excelsior (1-0) bekendgemaakt op de persconferentie. "Ik blijf. Dit werk is pittig en ik ben niet meer de jongste. Maar het is voor de club het beste en ik vind het ook leuk. We hebben erover vergaderd en besloten door te gaan."

De Haan neemt sinds het vertrek van Dwight Lodeweges de honneurs waar in Heerenveen. De 72-jarige trainer zou aanvankelijk tot de winterstop aanblijven, maar liet de laatste weken doorschemeren dat hij mogelijk het seizoen mogelijk helemaal zou afmaken.

De Friese supporters zullen ongetwijfeld dolbij zijn met het nieuws van De Haan, die in 1985 zijn eerste wedstrijd als trainer van Heerenveen coachte. Tussen 1987 en 1993 deed de Fries een stapje terug, om in de zomer van 1993 weer terug te keren als coach van de Friezen. In 2004 stopte De Haan als hoofdtrainer, maar dit seizoen keerde hij weer terug.

Onder leiding van De Haan bevindt sc Heerenveen zich weer in rustig vaarwater. De Friezen veroverden sinds de komst van de Fries dertien punten in zeven wedstrijden. Ter vergelijking: onder Dwight Lodeweges pakte Heerenveen zeven punten in negen punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner