12.12.2015 12:29

Kashia weer wissel: "Pijnlijk en moeilijk"

Guram Kashia is na een hamstringblessure zijn basisplaats bij Vitesse kwijtgeraakt. Ook tegen PSV begint de aanvoerder van Vitesse op de bank. (05-12-2015)
Guram Kashia is na een hamstringblessure zijn basisplaats bij Vitesse kwijtgeraakt. Ook tegen PSV begint de aanvoerder van Vitesse op de bank. (05-12-2015)

Vijf seizoenen lang was Guram Kashia de onbetwiste leider in de verdediging van Vitesse, maar inmiddels is de aanvoerder van Vitesse naar de bank verwezen door Peter Bosz. Drie weken geleden speelde de Georgiër voor het laatst, maar die blijft rustig onder de situatie.

"Er is geen voetballer die graag op de bank zit. Dat geldt dus ook voor mij. Het is een pijnlijke en moeilijke situatie", stelt de mandekker in gesprek met Omroep Gelderland. Trainer Bosz heeft hem uitgelegd waar Kashia het moet doen met een plek op de bank. "Hij zei dat het team het goed had gedaan in de derby tegen NEC en het zo wilde laten staan. Dat is zijn keuze en daarin moet ik mij schikken."

Kashia, die zijn contract in Arnhem twee maanden geleden nog tot medio 2020 verlengde, viel met hamstringblessure af voor de derby tegen NEC en daarna kwam hij niet meer aan spelen toe. De verdediger maakt zich echter geen zorgen. "Nee, er zijn nog zoveel wedstrijden. Ik heb hier nog veel mooie jaren voor de boeg. Daarom ga ik ook geen gekke dingen roepen als ik een paar wedstrijden niet speel."

Ook tegen Heracles Almelo begint Kashia op de bank. Bosz koos in de vorige twee wedstrijden voor een centrum dat bestond uit nieuweling Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner