12.12.2015 16:56

"Van Gaal wil aantonen hoe vernuftig hij is"

Louis van Gaal lijkt het zich onmogelijk te maken bij Manchester United. De Nederlandse coach lijkt moeite te hebben om zijn visie op de selectie over te brengen. Volgens oud-Liverpool speler Jamie Redknapp zou het allemaal een stuk makkelijker kunnen.

"Het lijkt soms wel alsof Van Gaal wil aantonen hoe slim en vernuftig hij is, maar daar gaat het helemaal niet om in het voetbal. Het spelletje is veel minder lastig dan hij ons wil doen geloven", aldus de analyticus van Sky Sports. Redknapp vindt bovendien dat Van Gaal veel te weinig uit het spelersmateriaal haalt die hij tot zijn beschikking heeft.

"Hij is eerlijk gezegd meer het type man dat al het vertrouwen bij zijn spelers wegneemt. Hoeveel spelers van United maken een goed jaar door? Chris Smalling en David de Gea hebben het tot nog toe prima gedaan, maar daar houdt het ook wel mee op." De uitschakeling in de Champions League is volgens de analitycus de grootste deceptie waar Manchester United momenteel mee om moet gaan.

Door de uitschakeling ligt de focus nu wel op de Premier League, maar Redknapp denkt dat The Red Devils een kanshebber zijn voor een andere Europese prijs. "Ze staan nog steeds op een goede plek in de Premier League. De uitschakeling in de Champions League is teleurstellend, maar het zou me niks verbazen als ze de Europa League winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner