12.12.2015 20:27

Willem II ondanks overtal niet voorbij ADO

Édouard Duplan (r.) begint aan een actie tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Willem II. (12-12-2015)

ADO Den Haag en Willem II waren zaterdagavond ruim negentig minuten aan elkaar gewaagd. Kevin Jansen bezorgde de thuisploeg in de eerste helft nog wel de voorsprong, maar in het tweede bedrijf was het Nick van der Velden die de bezoekers langszij hielp door een strafschop te benutten (1-1).

In een koud en winderig Kyocera Stadion werden de supporters in de eerste helft amper verwarmd door het spel van de beide ploegen. In het eerste halfuur viel er simpelweg geen enkele mogelijkheid te noteren. Drie minuten later lag de bal uit het niets in het net. Jansen wist na een passje van assistkoning Edouard Duplan de ruimte te vinden voor een doelpoging en schoot via een Willem II-been hard in de linkerhoek (1-0).

In de tweede helft ging de amusementswaarde van de wedstrijd een klein beetje omhoog, maar van hoogstaand voetbal was absoluut geen sprake. Dion Malone leek het slechter weer na 54 minuten beu te zijn, want hij trok aan de noodrem en daar maakte de doorgebroken Lucas Andersen slim gebruik van. Scheidsrechter Allard Lindhout stuurde Malone immers van het veld en gaf de bezoekers een strafschop voor de overtreding. Deze strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Van der Velden (1-1), die daarmee tekende voor zijn eerste treffer van het seizoen.

Na dat moment leek de wedstrijd in het voordeel van Willem II te kantelen, maar de Tilburgers bleken niet bij machte om het overtal in hun voordeel uit te buiten. De ploeg creëerde met een speler meer op het veld amper mogelijkheden. In het ‘Haags kwartiertje’ probeerden beide ploegen nog tot een offensief te komen, maar behoudens een paar scrimmages kwam hier niets meer uit voort.

Door de remise stijgt ADO een plek op de ranglijst. De ploeg gaat nu voorbij Excelsior op de ranglijst, hoewel de Rotterdammers evenveel punten hebben. Willem II loopt weer een punt uit op FC Twente, dat nu vijf punten minder heeft.

Door: Joey Knobben