12.12.2015 18:33

Southampton verliest ook van Crystal Palace

Ronald Koeman heeft zaterdag met Southampton weer een nederlaag moeten incasseren. De Nederlandse manager ging met zijn ploeg onderuit bij Crystal Palace (1-0). Van de laatste vijf wedstrijden verloren de 'Saints' er liefst vier, onder meer in de League Cup tegen Liverpool met 6-1. Vorige week ontsnapte Southampton in de slotfase aan een nederlaag tegen Aston Villa (1-1).

Koeman kon op Selhurst Park niet beschikken over doelman Maarten Stekelenburg, die vanwege een teenblessure ontbrak. De Argentijnse keeper Paulo Gazzaniga moest in de 38e minuut een treffer van Yohan Cabaye incasseren. Southampton, met Virgil van Dijk in de basis en Dusan Tadic en de licht geblesseerde Graziano Pellè als invallers, kon zich niet meer langszij knokken. Jordy Clasie en Cuco Martina bleven naast Koeman op de bank zitten.

Southampton was vorig seizoen de verrassing van de Premier League, maar staat dit jaar na zestien wedstrijden slechts twaalfde. Crystal Palace doet het op de zesde plek een stuk beter. Het gepromoveerde Watford verrast ook, met een zevende plek in de stand. De ploeg van verdediger Nathan Aké boekte zaterdag een benauwde overwinning bij laagvlieger Sunderland: 0-1. Odion Ighalo maakte al in de vierde minuut het enige doelpunt. Steven Berghuis bleef op de bank bij Watford, Jeremain Lens kwam niet in actie voor Sunderland. Patrick van Aanholt stond wel in de basis bij de thuisclub.

Met Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel in de ploeg pakte Stoke City een punt bij West Ham United (0-0). Afellay en Van Ginkel werden allebei in de tweede helft gewisseld.