13.12.2015 09:31

Hake: "Team verdient een groot compliment"

Lang leek het alsof FC Twente voor de zevende keer achter elkaar punten ging verspelen in de Eredivisie. Tegen De Graafschap stond het lang 1-1, maar Hakim Ziyech bezorgde zijn ploeg zoals wel vaker drie punten. René Hake was zeer tevreden met zijn elftal.

"Blijdschap, vreugde en opluchting", zo beschreef hij de emoties rondom FC Twente na de late 2-1 tegen De Graafschap. "Het was een bijzondere wedstrijd waarin van alles gebeurde. Na de rode kaart rechtte de ploeg haar rug en had zoiets van 'dit gaat ons vanavond niet gebeuren'. Het team verdient een groot compliment", stelt Hake op de clubwebsite van FC Twente.

"Het is mooi dat we zo'n wedstrijd over de streep kunnen trekken, met de steun van het hele stadion. Het zorgde voor een aantal kippenvel-momenten. We wisten op voorhand dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Voordat de rode kaart viel en de 1-0 hadden we zelf op voorsprong moeten komen, bij die strafschop lopen we niet goed mee. Dan weet je dat je terug moet en geen grotere schade moet oplopen."

"In de eerste fase na rust hadden we het even moeilijk en daarna hebben we lef getoond en genoeg kansen gekregen om meer dan een goal te maken. Mooi om te zien op welke manier die 2-1 ontstaat, zeker voor Hakim Ziyech. Die al veel energie in de wedstrijd had gestoken voor het team en dan toch beslissend is. Het is goed dat we op de ranglijst afstand hebben genomen, dat was op voorhand onze doelstelling. Voor vandaag is de missie geslaagd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner