13.12.2015 15:54

Vujičević vervangt Zomer, Rashica bij Vitesse

Denys Oliynyk (l.) en Dario Vujičević vechten een duel uit tijdens Heracles Almelo - Vitesse. (07-03-2015)
Denys Oliynyk (l.) en Dario Vujičević vechten een duel uit tijdens Heracles Almelo - Vitesse. (07-03-2015)

Heracles Almelo-coach John Stegeman heeft een opvallende keuze gemaakt inzake de geschorste Ramon Zomer. In zijn plaats speelt Dario Vujičević, een middenvelder met weinig verdedigende aspiraties. Vitesses Peter Bosz heeft ter vervanging voor de geblesseerde Renato Ibarra gekozen voor Milot Rashica in de aanval.

Ramon Zomer kreeg de laatste wedstrijd tegen Feyenoord zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst. De later gegeven rode kaart is weliswaar geseponeerd, door de gele kaart mag hij alsnog niet meedoen tegen Vitesse. Zodoende moet Stegeman afwegen wie hij er in plaats van de leidende factor in de verdediging zou zetten. Dit is Vujičević geworden. Een opvallende keuze, aangezien de Kroaat meer aanvallende aspiraties heeft dan verdedigende. Het is afwachten hoe de elf van Heracles zich gaan opstellen op het kunstgras van Almelo, waar de rest van de ploeg ongewijzigd is ten opzichte van de 3-0 nederlaag in De Kuip. Saillant detail: Gino Bosz, de zoon van Vitesse-coach Peter, neemt plaats op de bank van de Almeloërs.

Bij Vitesse zien we eveneens één wijziging. Het vorige duel met PSV ging in de slotminuut verloren, maar Bosz vindt het niet nodig om de ploeg daardoor drastisch aan te passen. Hij houdt het beperkt tot één noodgedwongen wisseling. De geblesseerde Renato Ibarra moet de uitwedstrijd tegen de Heraclieden aan zich voorbij laten schieten, hij wordt vervangen door Milot Rashica. De andere tien spelers zijn al een tijdje vertrouwde namen in de ploeg van Bosz, dus die zien we vanmiddag wederom terug.

Volg het duel hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner