13.12.2015 18:09

Menig na goal: "Een last van mijn schouders"

Queensy Menig was een gelukkig speler na het met 2-1 gewonnen duel met AZ Alkmaar. De Ajax-huurling was namelijk verantwoordelijk voor de 1-0 en dat was zijn eerste treffer in de Eredivisie. Tegenover Voetbal.com gaf hij aan dat hij lang moest wachten op zijn eerste doelpunt in dienst van PEC Zwolle.

"Er valt toch een last van je schouders. Ik ben elke week op zoek naar het doelpunt en hoe eerder die valt, hoe beter. Ik ben dan ook blij dat het doelpunt nog voor de winterstop is gevallen", legt Menig uit. De vleugelaanvaller weet dat het publiek kritisch kan zijn en dat doelpunten scoren een belangrijk feit is voor een aanvaller.

"Ongemerkt hoor je hier en daar dat ik nog niet gescoord heb. Niet alleen het publiek, ook de mensen om me heen. Maar dat hoort erbij als profvoetballer. Dan is het gewoon lekker om te scoren en ze het tegendeel te bewijzen." Hoewel de twintigjarige aanvaller blij was met zijn doelpunt, blikt hij wel vooruit. "Dit doelpunt was fijn, maar er moeten er nog veel volgen. Hopelijk blijft het niet bij dit enige doelpunt."

Het doelpunt gaf de aanvaller een heleboel zelfvertrouwen, want meerdere keren zocht hij de één tegen één actie op met zijn tegenstander. "Ik blijf altijd dezelfde speler en acties maken kon ik altijd wel. Vandaag was wel een goede wedstrijd van mijn kant. Ik richt me nu op PSV en als individu wil ik daar gewoon weer presteren, maar daar heb ik goede hoop op", sprak Menig vol zelfvertrouwen. 

Ook trainer Ron Jans was blij voor Menig. "Het is mooi dat Kingsley Ehizibue en Menig vandaag scoren. Vooral voor die laatste, want het was zijn eerste Eredivisiedoelpunt, waar hij lang tegenaan zat te hikken", gaf trainer Ron Jans vlak na de wedstrijd aan tijdens de persconferentie. De coach was blij met de thuisoverwinning, nadat viermaal achter elkaar werd verloren in eigen stadion.

Door: Bastiaan Vrijhof 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner