13.12.2015 18:30

Rienstra baalt van verlies tegen oude ploeg

Ben Rienstra verloor met AZ tegen zijn oud-ploeggenoten en dat had volgens de middenvelder niet mogen gebeuren. Hoewel Rienstra niet lang speelde voor PEC Zwolle had hij toch graag gewonnen van de ploeg die hij in de zomer verliet. "Het was een bijzonder duel, want ik heb hier toch een fantastisch jaar gehad", aldus Rienstra tegenover Voetbal.com.

De middenvelder was dan ook behoorlijk teleurgesteld over het optreden in Zwolle. "Ik baal enorm van dit verlies. Het was volledig onnodig, want bij de doelpunten letten we gewoon niet goed op. De eerste was een lange bal waarin Queensy Menig ineens vrij voor de keeper staat, dat mag nooit gebeuren. En die tweede is een zondagschot."

AZ wilde graag iets meer inzakken, net als tegen Athletic Bilbao, maar die aanpak werd niet goed ten uitvoer gebracht. "Het plan was om iets dichter bij het doel te spelen, maar dat ging niet heel goed. PEC werd juist een aantal keer gevaarlijk doordat ze de bal achter onze verdediging gooide", analyseerde Rienstra de wedstrijd. 

De Alkmaarders speelden afgelopen donderdagavond nog in Spanje en dus was het een drukke week voor de ploeg. Toch wilde Rienstra niet spreken van vermoeidheid in de groep. "Nee, dat mag je niet als excuus gebruiken. We moeten gewoon winnen hier, want op papier hebben we een betere selectie dan PEC, daar ben ik van overtuigd. Bovendien verloren we vorige week ook van ADO Den Haag thuis", besluit de middenvelder.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner