13.12.2015 19:55

Ayoub: "Mentaal waren we sterker dan Ajax"

Een onderonsje op het middenveld waar Nemanja Gudelj (r.) het duel wint van Yassin Ayoub (l.) van FC Utrecht. (12-12-2015)
Een onderonsje op het middenveld waar Nemanja Gudelj (r.) het duel wint van Yassin Ayoub (l.) van FC Utrecht. (12-12-2015)

Yassin Ayoub kroonde zichzelf tot matchwinner door tegen Ajax in de 87ste minuut de winnende treffer te maken. De middenvelder denkt dat zijn ploeg het meest slim heeft gespeeld.

"Voetbal is een tactisch spelletje. Diegene die mentaal het sterkst is, die wint. Dat waren wij vandaag (zondagmiddag, red.), omdat wij het geduld bleven opbrengen", zegt Ayoub tegen FOX Sports. "We wisten één ding. Als wij de nul houden, dan komt er altijd wel een kansje om de wedstrijd te beslissen."

Die kans kwam er, maar wel pas in de 87ste minuut. "Je moet het wel beetje spannend houden, haha… Ik had liever in de eerste minuut gescoord en liever met 3-0 gewonnen. Maar als het zo moet, heel graag zelfs", aldus Ayoud met een glimlach van oor tot oor. De oud-speler van Ajax zag dat Utrecht de Amsterdammers precies had waar ze het hebben wilden. "Op één moment na in eerste helft was Ajax best ongevaarlijk. Onze trainer en staf hebben het heel goed geanalyseerd en wij hebben het heel goed uitgevoerd."

Helemaal verrast is Ayoub niet. Hij en zijn teamgenoten waren gemotiveerd om te winnen. "Iedereen is superscherp tegen Ajax en gaat voor elke bal. Dat is echt mooi, echt iets Utrechts. Volgend jaar  de achtste keer en de negende keer. Ajax heeft nu een soort angst voor ons hier. Daar moeten we gebruik van maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner