16.12.2015 11:55

Weghorst beseft: "Dit is een unieke kans"

Wout Weghorst ziet goede kansen voor Heracles Almelo in het KNVB bekertoernooi. Dan moet het woensdagavond wel eerst af zien te rekenen met regerend landskampioen PSV. Daarna ligt volgens de spits de weg open naar de finale.

In de achtste finale treft Heracles de zwaarst mogelijke tegenstander. "Zwaarder kon eigenlijk niet. Er zijn al veel Eredivisie-clubs gesneuveld. Maar het heeft ook zijn voordeel. Als je PSV verslaat, kun je nog veel verder komen", vertelt Weghorst in gesprek met TC/Tubantia. "Er zijn straks minimaal twee amateurclubs in de kwartfinale. Als je gunstig loot, kun je heel ver komen. Dat heb je de afgelopen jaren ook bij PEC Zwolle en FC Groningen kunnen zien. Daar hebben wij het in de ploeg ook over. Dit is een unieke kans. Dat beseffen we."

"We weten dat we ze kunnen verslaan", klinkt de afmaker van Heracles zelfverzekerd. "Het wordt heel lastig, want voor PSV is de beker natuurlijk ook een prijs. Zij hebben bovendien op elke positie een betere speler staan dan wij. Daar moet je gewoon eerlijk over zijn. Dat moeten we zien te compenseren met strijd, passie en beleving. We moeten er overal op het veld voor honderd procent opvliegen. Met ons publiek erachter kunnen we ze dan net als eerder dit seizoen verslaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner