16.12.2015 22:37

PSV na knotsgek duel door in de KNVB beker

PSV knokt zich terug in de wedstrijd. Met een rake vrije trap tekent Jürgen Locadia (l.) voor de 1-1 tegen Heracles Almelo. (16-12-2015)

PSV heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB beker bereikt door met een man minder Heracles met 2-3 te verslaan. Jürgen Locadia scoorde in de blessuretijd de winnende treffer. Remko Pasveer kreeg een rode kaart.

PSV wist vooraf dat de volgende ronde nog niet zomaar was bereikt. Eerder dit seizoen in de Eredivisie ging de ploeg van Phillip Cocu met 2-1 onderuit tegen de Almeloërs en ook woensdagavond beloofde het een lastige wedstrijd te worden voor de Eindhovenaren. Dat ondervond PSV dan ook na achttien minuten spelen in de eerste helft. Heracles-middenvelder Iliass Bel Hassani schoot een voorzet van Thomas Bruns ineens uit de lucht op het doel van de tegenstander. PSV-goalie en oud-Heraclied Remko Pasveer had geen antwoord op de pegel van Bel Hassani en zag zijn ploeg op 1-0 achterstand komen.

Na de goal ging het tempo bij de thuisploeg omhoog en speelde Heracles met veel zelfvertrouwen. Naast de vele hakjes was Ouassama Tannane een plaag voor de tegenstander met zijn afstandsschoten. PSV kwam acht minuten voor het einde van de eerste helft uit het niets langszij, toen Jürgen Locadia een vrije trap hard en secuur over de muur in de korte hoek schoot. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen dan ook de rust in.

De tweede helft begon spectaculair nadat Heracles al vroeg in de tweede helft een strafschop kreeg. Remko Pasveer werkte Tannane naar de grond in de zestien meter terwijl de aanvaller op weg was naar een doelpunt. Het resultaat was een rode kaart voor Pasveer en een strafschop voor Heracles, die een minuutje later feilloos werd binnen geknald door diezelfde Tannane.

Hoewel PSV met een man minder op het veld stond, waren het de Eindhovenaren die eerder aanspraak maakten op een doelpunt dan de thuisploeg. Dat doelpunt kwam er dan ook in de zeventigste minuut van de wedstrijd. Adam Maher wilde een voorzet vanaf rechts geven, maar miste de nauwkeurigheid. De bal ging recht op Heracles-doelman Bram Castro af, maar die tastte volledig mis en via de doelman ging de bal in het eigen doel.

Na de 2-2 werd de strijd wat grimmiger en had scheidsrechter Björn Kuipers zijn handen vol aan beide ploegen. Ondanks de man minder situatie scoorde PSV toch nog in de blessuretijd van de wedstrijd en qua spelbeeld was dat ook meer dan terecht. Locadia kreeg de bal ter hoogte van de zestien en vond nu de andere hoek. Door de 2-3 overwinning gaat PSV na een knotsgekke wedstrijd door naar de volgende ronde van de KNVB beker.

Door: Thomas Mulder