17.12.2015 10:03

Menig wil vaste waarde worden bij Ajax

PEC-Zwolle speler Queensy Menig (m.) scoort zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Deze 1-0 tegen AZ wordt met grote vreugde ontvangen door zijn medespelers Stef Nijland (r.) en Kingsley Ehizibue (l.). (13-12-2015)
PEC-Zwolle speler Queensy Menig (m.) scoort zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Deze 1-0 tegen AZ wordt met grote vreugde ontvangen door zijn medespelers Stef Nijland (r.) en Kingsley Ehizibue (l.). (13-12-2015)

Queensy Menig heeft nog altijd de ambitie om namens Ajax in de Arena te spelen. Hoewel de jonge aanvaller vooral minuten maakte bij Jong Ajax voor zijn tijdelijke vertrek uit Amsterdam, hoopt hij op den duur een vaste waarde te worden voor de club waar hij de jeugdopleiding genoot. Dat vertelde de aanvaller tegenover Voetbal.com.

"Ik heb nog een contract tot 2019 en ben nog maar twintig jaar. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk in de Arena voetballen en vaste waarde worden bij Ajax, maar ik heb geen haast. Ik houd me er nu nog niet zoveel mee bezig. Als ik hier goed speel, dan val ik sowieso op bij Ajax, of misschien wel ergens anders. Het gaat er dus ook om dat ik nu presteer," aldus de rappe buitenspeler.

Toch kijkt Menig verder dan Ajax, mocht het aankomend jaar nog niet lukken. "Ik wil ook volgend jaar zoveel mogelijk in de Eredivisie spelen, dus als dat niet bij Ajax kan, dan maar bij een andere club", geeft hij realistisch aan. Hoewel hij dus met een schuin oog kijkt naar volgend jaar, wil hij eerst stappen maken bij PEC Zwolle. "Ik moet het nu nog vooral doen met invalbeurten, dus wil dit seizoen nog zoveel mogelijk minuten maken."

Menig weet dat hij in de gaten wordt gehouden door Ajax en dat doet hem goed. "Ik ben nog altijd een echte Amsterdammer, dus ik kom er vaak. Laatst kwam ik Ronald de Boer tegen. Hij werkt dan niet bij Ajax, maar de lijntjes zijn wel kort. Twee weken geleden speelden we nog tegen Ajax en dan spreek je elkaar ook. Dat zijn momenten waarop ik contact heb."

De buitenspeler scoorde namens PEC Zwolle afgelopen zondag tegen AZ zijn eerste Eredivisiedoelpunt. De aanvaller raakt steeds beter in vorm, maar als Sheraldo Becker en Ryan Thomas weer fit zijn, moet hij wellicht weer op de bank plaatsnemen. "Ik wil altijd spelen, dat is duidelijk. Maar die andere jongens zijn ook goed en belangrijk voor het team. We gaan het zien", besluit Menig.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner