17.12.2015 17:29

Vitesse met Brown, Gutiérrez terug bij Twente

De Engelse aanvaller Isaiah Brown van Vitesse krijgt vrijdag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente weer eens een kans in de basis. Trainer Peter Bosz geeft de huurling van Chelsea de voorkeur boven Denys Oliynyk, bij wie de scherpte volgens Bosz wat is verdwenen.

"Izzy heeft op trainingen en in wedstrijden van de beloften laten zien dat hij klaar is voor een basisplaats", zei de trainer donderdag. De achttienjarige Engelsman moest het de laatste weken vooral doen met invalbeurten.

Bij FC Twente voert trainer René Hake ook wijzigingen door in de ploeg die vorige week een zwaarbevochten overwinning boekte tegen De Graafschap (2-1). In het doel vervangt Joël Drommel de geschorste Nick Marsman en op het middenveld mag Felipe Gutiérrez weer starten. De Chileense international raakte een paar weken geleden zijn basisplaats kwijt.

"Felipe speelt in normale doen altijd, maar de laatste wedstrijden was hij dat even niet", zei Hake. "Felipe is heel professioneel omgegaan met de situatie, heeft zich op de trainingen goed laten zien en op eigen verzoek ook met Jong FC Twente gespeeld. Dat typeert hem." Robbert Schilder keert na langdurig blessureleed terug in de selectie.

Bij Vitesse ontbreken de geblesseerde vleugelaanvallers Nathan en Renato Ibarra. De ploeg van Bosz bleef vorige week bij Heracles steken op 1-1 en verloor een week eerder van PSV (0-1). Bij winst vrijdag in Arnhem op de sportief en financieel geplaagde Tukkers, die op de zestiende plaats staan, springt Vitesse van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner