18.12.2015 14:06

De Leeuw over kraker: "Een mooie wedstrijd"

Michael de Leeuw kijkt vragend naar de scheidsrechter. Hij had verwacht een overtreding te krijgen, maar de aanvoerder krijgt deze niet. (29-11-2015)
Michael de Leeuw kijkt vragend naar de scheidsrechter. Hij had verwacht een overtreding te krijgen, maar de aanvoerder krijgt deze niet. (29-11-2015)

Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, gaan FC Groningen en Heracles Almelo in een onderling duel strijden om de vierde plaats. Michael de Leeuw, spits van de Groningers, verwacht een kraker. De 29-jarige speler zal zaterdagavond in Almelo in de spits beginnen.

"Ik verwacht een mooie open wedstrijd. Wij zijn goed in vorm, Heracles is goed in vorm. Ze hebben echt een goed team, waar veel spelers de wedstrijd ineens kunnen beslissen", zegt de aanvoerder in gesprek met Voetbal.com. Toch vreest de aanvaller de Heraclieden niet. "We moeten gewoon ons eigen spel spelen, dan komt het zeker goed." 

Voor De Leeuw is het mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Groningers. De spits heeft nog een contract voor een half jaar en de club zou door een verkoop in de winterstop nog aan hem kunnen verdienen. "Er is nog niks concreet. Ik ga in de winterstop met mijn zaakwaarnemer om tafel en dan gaan we kijken waar we aan toe zijn, ik houd alle opties open. Ik ben speler van FC Groningen en daar focus ik me nu op." 

Terug op het oude nest
Voor Bryan Linssen wordt het een speciale avond. De aanvaller keert voor even terug bij zijn oude werkgever, aangezien hij twee jaar voor Heracles speelde tot Groningen hem oppikte afgelopen zomer. "Het is vooral leuk om de mensen daar weer te zien, kunnen we even bijpraten. Ik heb ze er verder nog niet echt over gesproken, omdat ze woensdag nog tegen PSV speelden in de beker. Maar ik zal straks eens wat Whatsappjes gaan sturen", lacht de rappe linksbuiten. Hij is vol vertrouwen over een overwinning op zijn oude ploeg. "Die vierde plek gaan we van ze afpakken. Het gaat 1-3 worden en ik ga er zeker twee maken. Of ik ga juichen? Natuurlijk, ik speel nu voor FC Groningen. Je juicht voor de ploeg waar je onder contract staat", zo besluit Linssen zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner