18.12.2015 15:54

Van Bronckhorst rekent op verdedigers

Feyenoord kan zijn borst wel nat maken, dat denkt trainer Giovanni van Bronckhorst tenminste. De oefenmeester denkt dat NEC het een en ander recht wil zetten na het verlies in de KNVB beker van amateurclub HHC Hardenberg (2-0).

"NEC is een compact spelend team met voetballend vermogen", aldus de trainer op de persconferentie. "Die club heeft een goede start van het seizoen doorgemaakt, maar de resultaten zijn de afgelopen weken wat minder."

Van Bronckhorst is tevreden over de eerste helft van het seizoen als NEC wordt verslagen. "We staan dan in de top van de competitie en zitten nog in het bekertoernooi. Dat hebben we zo gewild", zei hij. "De bekerwedstrijd tegen Willem II heeft heel veel energie gekost. Nu hebben we maar even om te herstellen en ons te richten op NEC. We willen zondag het jaar afsluiten met een zege."

Van Bronckhorst verwacht dat hij zondag in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen NEC over Sven van Beek en Rick Karsdorp kan beschikken. Beide verdedigers hielden lichte blessures over aan het op het nippertje gewonnen bekerduel van donderdag met Willem II (2-1). 

"Sven en Rick hebben wat tikjes gehad, maar ik hoop dat zij voor zondag geen probleem vormen", zei de trainer, die de geblesseerde Eric Botteghin en geschorste Simon Gustafson en Terence Kongolo in Nijmegen moet missen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner