18.12.2015 16:31

Van Gaal bang voor een 'Mourinho-scenario'

Louis van Gaal vreest dat als hij verliest van Norwich City dit weekend dat hij wellicht ook de zak krijgt. Dat onderwerp komt ter sprake naar aanleiding van het ontslag van José Mourinho bij Chelsea FC.

Van Gaal ziet dat Manchester United niet wist door te gaan in de Champions League en het staat ook op een vierde plek. Tot overmaat van ramp verloor hij vorige week met 2-1 van AFC Bournemouth. Het duel van komende zaterdag tegen Norwich ligt daarom dan ook onder een vergrootglas. "Dat weet ik, mijn spelers weten dat en mijn staf weet dat", zegt hij op de persconferentie.

Mourinho werd donderdagmiddag ontslagen na aanhoudende slechte resultaten. Van Gaal is bang dat hem hetzelfde lot wacht als hij niet wint van Norwich. "We moeten winnen, want als we verliezen, is het voorbij. Ook voor mij. Zo werkt het", aldus de oefenmeester die overigens een goede band heeft met de beleidsbepalers. "Op dit moment voel ik de volledige steun van mijn bestuur, maar ook ik moet winnen. Het is een gekke wereld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner