19.12.2015 17:54

Vlaar maakt tegen Utrecht rentree voor AZ

Ron Vlaar is terug op de Nederlandse voetbalvelden. De verdediger en 33-voudig international neemt het zaterdagavond met AZ op tegen FC Utrecht. Vlaar start in de basis bij de ploeg van John van den Brom.

Dat Vlaar, die in het verleden twee seizoenen voor AZ uitkwam, na maandenlang blessureleed klaar is om in de basis te starten, komt voor Van den Brom goed uit. Jop van der Linden, die normaal gesproken het centrum van de Alkmaarse verdediging vormt met Jeffrey Gouweleeuw, is geblesseerd. Datzelfde geldt voor Thomas Ouwejan die een week eerder tegen PEC Zwolle zijn debuut in de Eredivisie maakte. Gelukkig voor AZ is Rajko Brežančić weer fit en hij start dan ook in de basis.

Op het Alkmaarse middenveld ontbreekt de geblesseerde Celso Ortíz. Hij wordt vervangen door Derrick Luckassen. Ook clubtopscorer Markus Henriksen kampt met een blessure. Luckassen wordt op het middenveld geflankeerd door Ben Rienstra en Joris van Overeem. Verder is er een basisplaats voor Dabney dos Santos. Dat gaat ten koste van Alireza Jahanbakhsh die op de bank begint. 

​In de verdediging van FC Utrecht keert Mark van der Maarel terug. Hij miste het gewonnen duel met Ajax vanwege een schorsing. Dat betekent dat Sean Klaiber, die Van der Maarel verving tijdens FC Utrecht - Ajax, op de bank zit. In de voorhoede is er een basisplaats voor Patrick Joosten. Hij krijgt van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag de voorkeur boven Andreas Ludwig die tegen de Amsterdammers nog in de basis stond.

De wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner