19.12.2015 17:59

Nieuwe blamage voor Van Gaal in eigen huis

Juan Mata (l.) en Michael Carrick (r.) zijn teleurgesteld na een treffer van Norwich City tijdens het competitieduel Manchester United - Norwich City. (19-12-2015)
Juan Mata (l.) en Michael Carrick (r.) zijn teleurgesteld na een treffer van Norwich City tijdens het competitieduel Manchester United - Norwich City. (19-12-2015)

Op Old Trafford heeft Manchester United opnieuw een desastreuze middag beleefd. Het gepromoveerde Norwich City troefde het team van Louis van Gaal af. United creëerde weer weinig tot geen kansen en trof een sterk counterende promovendus: 1-2.

Met Chris Smalling, Ashley Young, Phil Jones en aanvoerder Wayne Rooney stond op papier een sterker Manchester United op het veld. Ook landgenoten Memphis Depay en Daley Blind mochten hun opwachting maken in de opstelling tegen Norwich City. Op basis van redelijk positiespel begon United aardig aan de wedstrijd. Via voorzetten van backs Blind en Ashley Young probeerden de Reds gevaarlijk te worden. Het veelvoorkomende probleem van het creëren van kansen speelde echter opnieuw op.

Norwich leunde achterover en hoopte op succesvolle counters. Vlak voor rust braken de Kanaries via Nathan Redmond en Cameron Jerome uit. Laatstgenoemde was Michael Carrick en Chris Smalling te slim en te snel af. Oog in oog met David de Gea faalde Jerome niet en schoof hij bal in de hoek: 0-1. Zo was het team van manager Louis van Gaal opnieuw in de problemen en diende er na rust het een en ander te worden gerepareerd.

Al vrij snel na rust kwam Norwich op een 0-2 voorsprong. Jerome was opnieuw betrokken bij een snelle counter. De maker van het eerste doelpunt was dit keer de man van de assist. Jerome stuurde Alexander Tettey diep die op zijn beurt met een punter De Gea verschalkte in de korte hoek: 0-2. Nu werden de kopzorgen voor Van Gaal wel heel groot. Aanvoerder Rooney poogde het na een uur spelen met een omhaal. Het was echter meer spectaculair dan doeltreffend.

Uit de kluts mocht Anthony Martial de aansluitingstreffer tegen de touwen knallen. Een voorzet vanaf rechts kon niet goed verwerkt worden waarna de 'Golden Boy' attent was vlak voor het doel: 1-2. United wilde meer en stopte veel energie in de wedstrijd. De groen-gele muur van Norwich was een forse barricade voor de thuisploeg. Het team van Van Gaal kwam echter opnieuw te kort. Na weer een pijnlijke nederlaag tegen een promovendus wordt de twijfel alleen maar groter.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner