19.12.2015 21:48

Van den Brom: "Dit kan en mag niet"

AZ voelt zich bekocht door de arbitrage. Scheidsrechter Bas Nijhuis keurde zaterdag in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht de 2-0 van Robert Mühren vanwege buitenspel af, op advies van zijn grensrechter.

Ten onrechte, zo bleek uit de tv-beelden. In plaats van 2-0 voor, stond AZ een paar minuten later ineens met 1-2 achter. "Ongelooflijk. Dat zoiets op dit niveau gebeurt", mopperde trainer John van den Brom. "Dit kan en mag niet."

AZ voorkwam in blessuretijd een nederlaag, omdat Jeffrey Gouweleeuw een strafschop benutte nadat Joris van Overeem onderuit was gehaald door Sofyan Amrabat. "Ze hadden toch nog de spirit om die 2-2 eruit te persen. Daar kan ik als coach wel van genieten", zei Van den Brom, die desondanks met een kater de winterstop ingaat. "Dit neem ik de hele kerstperiode mee. De laatste wedstrijd blijft altijd het langste hangen. We hebben in de tweede helft prima gespeeld en onszelf eigenlijk beloond met die 2-0. Maar helaas. De scheidsrechter gaf na afloop zijn fout wel toe, maar daar hebben we niets aan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner