19.12.2015 22:10

Vlaar terug bij AZ: "Het was aanpoten"

Ron Vlaar (l.) maakt tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - FC Utrecht zijn rentree op de Nederlandse velden. (19-12-2015)
Ron Vlaar (l.) maakt tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - FC Utrecht zijn rentree op de Nederlandse velden. (19-12-2015)

Ron Vlaar had het zaterdagavond moeilijk bij zijn rentree in de Eredivisie. De verdediger speelde negentig minuten tijdens het competitieduel van AZ Alkmaar met FC Utrecht (2-2).

"Het was aanpoten", aldus Vlaar tegenover FOX Sports. "Dat is ook niet heel gek, als je meer dan zesenhalve maand niet op het hoogste niveau hebt gevoetbald. De kop is eraf, ik ben er blij mee. Dit zijn de eerste stappen die ik moet zetten. Soms is dat even doorbijten. Ik heb me de afgelopen twee weken al voorbereid op deze wedstrijd."

Vlaar speelde negentig minuten. "Ik wist van tevoren dat dat zou kunnen gebeuren. Uiteindelijk is dat gewoon weer lekker, maar het was wel heel zwaar vandaag. We hebben heel veel achter de bal aan gelopen. Als je dan weinig wedstrijdritme hebt, dan voelt dat misschien net een stapje zwaarder aan. Uiteindelijk zag het er misschien wel vermoeid uit, dat klopt."

De verdediger is van mening dat hij in de fout ging bij de gelijkmaker van Ruud Boymans. "Je moet je verantwoordelijkheid nemen in het veld. Dat heb ik de hele wedstrijd geprobeerd te doen. Bij de 1-1 ging dat niet helemaal goed. Het is mooi voor die jongen dat hij weer op het veld staat. Hij scoort dan, daar kan ik meer doen, vind ik, al speelt vermoeidheid daar ook een rol. Maar ik wil elk duel winnen. Dat duel won ik niet, dat is zuur."

"De eerste helft was ik daar wat meer mee bezig, omdat ik toen nog meer energie had. Uiteindelijk was het ook zelf overleven. Je probeert ermee bezig te zijn, omdat het team dat nodig heeft. Er zijn weinig spelers in het elftal die dat kunnen. Ook daarin zal ik nog moeten groeien. Als ik fitter word en meer wedstrijdritme heb, zal dat ook beter gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner