20.12.2015 16:13

De Jong: "Je ziet dat we nu het geluk hebben"

SC Cambuur gaat met een goed gevoel de winterstop in. De Leeuwarders boekten vorige week hun eerste overwinning van het seizoen en wonnen zondagmiddag opnieuw. Trainer Henk de Jong deelde zijn spelers een compliment uit na de 1-4 overwinning tegen SBV Excelsior.

"We hebben afgesproken dat we altijd willen blijven voetballen. Dan zie je dat het gaat draaien", stelde De Jong na afloop van het gewonnen uitduel in gesprek met FOX Sports. "Je ziet dat jongens als Martijn van der Laan, Xander Houtkoop en Jamiro Monteiro eraan komen."

De trainer van de Leeuwarders spreekt van een terechte overwinning, al had SC Cambuur had na rust erg lastig. "Je ziet dat we nu dat we het geluk hebben dat we in de eerste vijftien wedstrijden niet hadden. We zijn gaan voetballen en hadden de wedstrijd in de hand."

Clubtopscorer Bartholomew Ogbeche, die met twee doelpunten weer belangrijk was voor SC Cambuur, zou volgens De Jong 'in de picture' staan. "Vorig jaar kon hij in Rusland tonnen verdienen, maar hij bleef liever hier", aldus De Jong, die zegt dat er op dit moment geen concrete interesse is voor de Nigeriaanse spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner