21.12.2015 15:32

Özil: "Het is een grote kans voor ons"

Mesut Özil kan lachen tijdens het Champions League-duel Arsenal - Dinamo Zagreb. (24-11-2015)
Mesut Özil kan lachen tijdens het Champions League-duel Arsenal - Dinamo Zagreb. (24-11-2015)

Mesut Özil wil FC Barcelona verslaan in de achtste finale van de Champions League. Arsenal werd onlangs tijdens de loting gekoppeld aan de Spaanse grootmacht. Özil weet dat het moeilijk zal worden tegen FC Barcelona, maar heeft hoop.

"Tegen Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar zijn wij erop gebrand ons te testen tegen de beste spelers van de wereld", aldus de Duitse middenvelder van Arsenal tegenover The Times. "FC Barcelona is het moeilijkste team ter wereld om tegen te spelen. We weten dat." Tijdens het seizoen 2010/2011 kwam Arsenal FC Barcelona ook tegen in de achtste finale. Arsenal won in eigen huis met 2-1 van FC Barcelona, maar verloor in Spanje met 3-1 van de Catalaanse grootmacht.

"Maar als speler kijk ik uit naar dit soort wedstrijden", vervolgt Özil. "Het is leuk om tegen de beste teams te spelen. Het is een grote kans voor ons. Wij respecteren FC Barcelona, ​​maar zij zullen ons ook respecteren. We zijn niet bang voor ze. We moeten gewoon ons spel spelen en dan we kunnen ze verslaan. Er is geen angst. In het voetbal is alles mogelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner