21.12.2015 21:20

Beşiktaş weer bovenaan na krappe winst: 2-3

Beşiktaş mag José Sosa danken dat het momenteel aan kop gaat in de Turkse SüperLig. Lang leek de ploeg onderuit te gaan op bezoek bij middenmoter Osmanlıspor FK, maar de Argentijn maakte de 2-2 en 2-3, waarbij de laatste goal ook in de laatste minuut viel.

Daarvoor had Mario Gomez al een 1-0 achterstand goedgemaakt in de wedstrijd, maar vlak voor rust kwam Osmanlıspor voor de tweede keer op een voorsprong. José Sosa groeide echter uit tot goudhaantje, door zijn tweede en derde competitiedoelpunt van dit seizoen te maken.

Door de overwinning is Beşiktaş weer koploper in Turkije. De ploeg haalt Fenerbahçe in, dat op 37 punten staat. Met de drie punten erbij staat Beşiktaş momenteel op 38 punten. De twee topploegen hebben Galatasaray voorlopig achter zich gelaten, aangezien de ploeg van Wesley Sneijder na zestien wedstrijden op slechts 27 punten staat. De winterstop in Turkije begint volgende week pas, omdat er nog één competitiewedstrijd wordt gespeeld en tussendoor nog een bekerduel op het programma staat.