23.12.2015 16:32

Echteld nieuwe assistent-trainer AZ

Leeroy Echteld is de nieuwe assistent van hoofdtrainer John van den Brom bij AZ. Hij volgt Marco van Basten op, die afgelopen zomer naar het Nederlands elftal vertrok.

De 47-jarige Echteld werkte al in de jeugdopleiding van AZ. De oud-speler van de club uit Alkmaar voetbalde elf wedstrijden in het shirt van de tweevoudig landskampioen. Hij stond ook onder contract bij HFC Haarlem, sc Heerenveen, de Franse club AS Cannes, RKC Waalwijk, SC Austria Lustenau uit Oostenrijk en Heracles Almelo.

"Met het doorschuiven van Leeroy Echteld hebben we de staf voor het eerste elftal weer compleet", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite van de Alkmaarders. "Sinds het vertrek van Marco van Basten was de club op zoek naar een geschikte opvolger. Wij vinden dat Leeroy zich uitstekend ontwikkelt, dus zien dit als de juiste stap. Bij hem staat als coach één ding voorop: winnen, hoe dan ook. Hij heeft bij de jeugdopleiding bewezen dat hij het uiterste uit spelers en een groep kan halen. Daarnaast is zijn ervaring als oud-spits een extra toevoeging op de trainersstaf."

"Ik ben vooral heel blij", aldus Echteld. "Samen met de rest van de staf ga ik proberen om er iets moois van te maken. In de tweede seizoenshelft hopen we de manier van voetbal te spelen waar we bij AZ achter staan. Het publiek moet zien dat we er alles aan doen om te winnen. We hebben nog zicht op de play-offs en het winnen van de KNVB beker. Dat zijn grote uitdagingen die we aangaan. Tot slot wil ik alle mensen bij de jeugdopleiding bedanken en succes toewensen. Het is moeilijk om mijn team halverwege de competitie achter te laten, maar ik blijf iedereen daar zeker volgen en steunen."

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner