25.12.2015 21:27

Fraser baalt nog altijd van bekerblamage ADO

Henk Fraser kende een bewogen jaar met ADO Den Haag. De trainer van de Residentieclub gaf bij Omroep West zijn hoogte- en dieptepunt van 2015.

"Mijn hoogtepunt was zeker de laatste wedstrijd, de 4-0 overwinning op Heerenveen. Dat vond ik eigenlijk het mooiste. We hebben die overwinning als team behaald. Natuurlijk zijn er altijd uitblinkers. In deze wedstrijd was dat Edouard Duplan", zo vertelde de oefenmeester vol trots. Over het dieptepunt hoefde hij niet lang na te denken.

Dat was de uitschakeling in de KNVB-beker tegen de amateurs van Genemuiden. "Dat is het ergste wat ik heb meegemaakt als trainer. Zelfs nog erger dan gevoelige nederlagen bij de jeugd. Absoluut het dieptepunt als trainer. Als ik er nu aan terug denk dan krijg ik weer vlekken in mijn nek." 

"Hoe dit kon gebeuren?", ging Fraser verder met zijn verhaal. "Overtuiging. Door spelhervattingen heb je daar de wedstrijd verloren en overtuiging zit met name in de spelhervattingen. Als ik niet kan koppen, dan kan mijn tegenstander ook niet koppen en dat miste ik in die wedstrijd." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner