27.12.2015 09:46

'Drogba wil Lukaku terug bij Chelsea hebben'

Didier Drogba lijkt in een trainersrol terug te keren bij Chelsea en is daardoor al bezig om zijn visie te delen met de club. De Ivoriaan heeft volgens Engelse media al een tip gegeven aan trainer Guus Hiddink: haal Romelu Lukaku terug naar Londen.

Chelsea pikte de Belgische spits in 2011 op bij RSC Anderlecht, maar doorbreken op Stamford Bridge deed de aanvaller nooit. Tijdens een eerste verhuurperiode aan Everton stal Lukaku de harten van de fans in Liverpool, terwijl de speler zelf ook gehecht raakte aan de club. Everton brak alle transferrecords door de spits in 2014 definitief over te nemen van Chelsea, maar dat bleek niet voor niets. De spits staat dit seizoen inmiddels op zestien doelpunten, waarvan hij er dertien maakte in de Premier League.

Lukaku wordt momenteel geschat op een transferwaarde van 42 miljoen euro, waardoor Chelsea door het stof moet om de spits terug te halen. Everton betaalde in 2014 namelijk naar verluidt 35 miljoen euro voor de aanvalsleider. Chelsea heeft in het verleden ook al veel moeten betalen om oud-spelers terug naar de club te halen. Drogba denkt echter dat Lukaku de ideale vervanger is van Diego Costa, die dit seizoen vooral in het nieuws komt met gemene streken binnen de lijnen. Dit seizoen loopt de Braziliaans-Spaanse spits één op drie, met vijf doelpunten in vijftien competitieduels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner